Érdekes jelenséget figyeltem meg a szilveszteri
vacsoraasztalnál. Társaságunkban a felnőttek között volt két kisiskolás gyerek
is. Mondanom sem kell, ha szilveszter, akkor virsli, igaz?
Férjemmel előre szóltunk a vendégeinknek, hogy nálunk vegán
koszt lesz, így ha a megszokott hústermékre vágynak, hozzák magukkal. Hozták
is, több csomag virsli formájában. Sajnos nem kerülhettem el, hogy megfőzzék
nálunk, így kénytelen voltam elviselni azt a szagot, amit az az
agyonfeldolgozott, halott “étel” fővés közben produkált.
Ahogy a többiek (köztük a gyerekek is) ették a virslit,
elgondolkoztam. Mióta nem vagyunk tudatában annak, hogy amit beviszünk a
szervezetünkbe, az honnan jött, és mi módon készült? Elvileg az ételnek
táplálnia kellene a testünket. Azonban a mai agyonfeldolgozott, manipulált,
mesterséges cuccokkal, gyógyszerekkel és hormonokkal teletömött termékek inkább
csak rombolást végeznek a szervezetünkben. Nem fura, hogy meg sem kérdőjelezzük,
hogy a nap mint nap magunkhoz vett táplálék vajon tényleg megfelelő-e a testünk
számára? A javunkat szolgálja? Ártunk vele a környezetünknek? Okozunk vele
szenvedést?
Persze, amíg nem nyílt fel a szemem, én sem gondoltam bele
ezekbe a dolgokba. Ugyan, eszembe se jutott! Úgy nőttem fel, hogy minden évben
több disznót, továbbá rengeteg baromfit leöltünk, és jóízűen megettük őket.
Mert ugye az ember csak hússal tud jóllakni… 😒
Képzeld el, hogy amikor fiatal koromban fogtam a csirke
szárnyát és lábát, anya pedig átvágta a jószág torkát, ahogy szerencsétlen
állat a kezeim között vergődött, küzdött az életéért, nagyon sajnáltam. (Főleg
akkor, amikor hallottam, ahogy reccsenve eltörik a szárnya.) Anya rám is szólt
mindig, hogy ne sajnáljam annyira, mert akkor nehezebben pusztul el. Egy idő
után pedig úgy voltam vele, hogy oké, szenved az az állat, de ha kimúlt,
onnantól már nem kell szánalmat éreznem iránta, mert csak egy darab hús. Szóval
arra treníroztam magam lelkileg, hogy tárgyiasítsam az élőlényeket, és minél
inkább eltávolodjak attól a gondolattól, hogy ők is érző élőlények, akiket
egyébként szükségtelen lenne megölnünk.
Ahogy az elmúlt évek alatt alaposan utánaolvastam annak,
hogyan is működik az emberi szervezet, mi való bele “üzemanyagként”, és mi
betegíti meg, valahogy nem is csodálkozok azon, hogy az öttagú családunkból
hárman évek óta gyógyszereken élnek, ráadásul egyikük évtizedek óta szedi a
pirulákat, marékszámra! (Azt pedig inkább össze sem számolom, hogy a
rokonságunkban hányan haltak meg rákban.) Csak azt nem értem, hogy ezek a
“gyógy”-szerek hogyhogy nem gyógyítanak? Vagy miért nem kérdeznek rá az orvosok
soha a beteg életmódjára (mit eszik, mennyit mozog, stresszhatások stb.)?
Hogyhogy nem tanítanak az orvosi egyetemeken táplálkozástant? Nem ez lenne az
alap? Ez körülbelül olyan, mintha egy autószerelő nem tudná, hogyan, mitől
működik problémamentesen egy jármű, hanem ha meghibásodik valami, beletömne egy
marék vegyszert, aztán hadd menjen. És mi a saját testünkkel tesszük ezt!! A tünetek
talán nem érzékelhetőek, miután elnyomtuk őket a vegyszerekkel, de attól a
probléma oka még nem szűnt meg! Persze, ha belegondolunk, hogy a
gyógyszeriparnak mi az érdeke, akkor ne csodálkozzunk, hogy minél több embert
akarnak a termékeikkel tömni, lehetőleg életük végéig!
Meglehet, hogy mimózalelkű vagyok, de nekem nagyon tud
fájni, hogy a kapzsiság miatt végig hazudott nekem a társadalom, és azt akarta,
hogy idővel én is szépen betegedjek meg, és éljek gyógyszereken. 😩 Az
iskolában nem tanították meg nekünk, mitől marad egészséges a szervezetünk,
vagy hogyan óvjuk a Földünket, netán azt, hogy nem szabadna tárgyakként
tekintenünk az állatokra. A környezetemben, a családomban is teljesen
természetes volt, hogy leöljük az állatokat, és megesszük őket. Mégsem
hibáztatom a szüleimet. Azt adták tovább, amit nekik is a fejükbe, a szívükbe
véstek.
Manapság azonban nem az a világ van, mint régen.
Rendelkezésünkre állnak az információk; hál’ Istennek egyre többen vannak
olyanok, akik ki merik mondani az igazságot, és példát mutatnak, hogy igenis
van élet állati termékek nélkül! Manapság már nem titok többé, hogy az állati
fehérjék bizonyítottan hozzájárulnak a rákos sejtek elburjánzásához a
testünkben, a kettes típusú cukorbetegség kialakulásához, a szív- és
érrendszeri betegségekhez, és persze az elhízáshoz. Akkor mégis miért
ragaszkodnak hozzá olyan sokan?
Nem próbálom megválaszolni a kérdést. Inkább megosztok Veled
egy olvasmányt, ami talán segít abban, hogy tisztábban lásd a dolgokat, és
lépéseket tudj tenni a saját és szeretteid egészsége megóvása érdekében. Nem
mellesleg pedig hihetetlenül sokat tehetsz a Földünkért és az állatokért csak
azzal a döntéseddel, hogy mi kerül a tányérodra nap mint nap.
Kivonat Dr. Will Tuttle 'A világbéke étrend' című könyvéből
Kivonat Dr. Will Tuttle 'A világbéke étrend' című könyvéből
Emlékszem, miután letöltöttem és elkezdtem olvasni ezt a
művet, eszembe jutott egy ötlet. Szerettem volna, ha mások is tudatára ébrednek
a valóságnak. Ezért a 230 oldalas könyvből készítettem egy 23 oldalas
dokumentumot, ami tisztán és érthetően tárja fel előttünk az igazságot. Ha
pedig mélyebben bele akarod ásni magad a témába, az alábbi linken ingyenesen
elérheted ezt a fantasztikus könyvet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése